EW50

Een stuk dorp in de stad

August 5, 2014

Zelf vorm geven aan onze toekomst in Amsterdam. Met onze kleine kinderen kunnen blijven wonen in onze stad. Tien stellen (29 tot 35 jaar) die elkaar via hun eigen sociale netwerk hebben gevonden, vormen de bouwgroep Ons Dorp Amsterdam. De school in de Bellamybuurt vormt een ideale plek om onze visie vorm te geven, juist door haar van oudsher bedrijvige, dorpse en eigenzinnige karakter. Met Ons Dorp Amsterdam willen wij, geheel in die traditie, een eigentijdse parel toevoegen aan deze prachtige wijk.

Het pand

De oude school uit 1910 is een prachtig ruim gebouw, met 3 verdiepingen van elk ongeveer 4,8 meter hoog. De 2 trappenhuizen zijn groot en licht. Achter de school ligt het oude schoolplein.

school trappen tuin

Ons plan

We gaan de school omtoveren tot 10 riante appartementen. Deze appartementen verschillen van grootte, en zijn tussen de 100 en 150 vierkante meter. Alle appartementen krijgen een buitenruimte in de vorm van een tuin, dakterras of een groot balkon.

Tot op casco niveau is het project volledig gezamenlijk. Daarbinnen heeft ieder stel natuurlijk de mogelijkheid om hun eigen droomhuis te verwezenlijken!

Wij fungeren zelf als projectontwikkelaar, en zijn daarmee een echte Collectief Particuliere Opdrachtgever. Het is een zeer veelomvattend en de totale looptijd is dan ook zeker 2 jaar. Grofweg zal 2013 in het teken staan van het ‘papierwerk’: onszelf strak organiseren als gestroomlijnde CPO, het rondmaken van alle benodigde vergunningen, de totstandkoming van het definitief ontwerp, en uiteindelijk de daadwerkelijke overdracht van het pand. In 2014 zullen we beginnen met de verbouwing, zodat het begin 2015 klaar zal zijn voor bewoning.

tekening

 

 

One Comment